Resep Masak lemak pucuk labu Anti Gagal

Masak lemak pucuk labu

Sedang mencari inspirasi Langkah Mudah untuk Membuat Masak lemak pucuk labu, Sempurna yang unik?, Resep Masak lemak pucuk labu Anti Gagal memang saat ini sedang banyak dicari oleh pengguna disekitar kita mungkin salah satunya Anda. para netizen memang sudah terbiasa menggunakan internet di gadget untuk mendapatkan informasi gambar untuk dijadikan wawasan. dan kali ini saya akan membagikan langkah-langkah cara menyajikan Resep Masak lemak pucuk labu Anti Gagal untuk menyiapkannya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Jika salah mengolah maka hasilnya akan hambar dan justru cenderung tidak enak. Padahal Masak lemak pucuk labu yang enak harusnya sih punya aroma dan rasa yang mampu memancing selera kita.

Banyak hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari Masak lemak pucuk labu, pertama dari jenis bahan, selanjutnya pemilihan bahan segar, hingga cara membuat dan menghidangkannya. Tidak usah pusing jika mau menyiapkan Masak lemak pucuk labu enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini dapat jadi sajian spesial. Selanjutnya merupakan gambar mengenai Masak lemak pucuk labu yang dapat kalian jadikan contoh.

Nah, kali ini kita coba, yuk, variasikan Masak lemak pucuk labu sendiri di rumah. Tetap berbahan sederhana, hidangan ini bisa memberi manfaat dalam membantu menjaga kesehatan tubuhmu sekeluarga. Anda dapat membuat Masak lemak pucuk labu memakai 7 bahan dan 4 tahap pembuatan. Berikut ini cara untuk membuat hidangannya.

Hujung minggu lepas saya ke Cameron Highland.Eemm.. jalan punya la jem,serik rasa nya 😩. Pagi2 buta saya dah keluar pergi ke pasar Kea Farm.Setiap kali pergi ke CH saya memang akan cari dan beli sayur pucuk labu ni.Pucuk labu ni sangat lemak dan sedap bila di makan.Gandingkan dengan ikan masin,ikan goreng atau telur dadar fuhhh..mmg mkn x ingat dunia laaa😂

Baca Juga

Bahan-bahan dan bumbu yang diperlukan untuk menyiapkan Masak lemak pucuk labu:

  1. 1 ikat pucuk labu
  2. 200 ml santan
  3. 300 ml air kosong
  4. 5,6 btg cili padi
  5. 1 btg cili merah
  6. 1 genggam ikan bilis
  7. 2 biji bwg merah

Cara membuat Masak lemak pucuk labu

  1. Tumbuk kasar cili merah,cili padi,ikan bilis dan bwg merah
  2. Pilih daun dan bahagian btg yg lembut saja.Ramas2 sedikit daun utk buangkn bulu2 halus pd daun dan batang.
  3. Masukkan bahan tumbuk dan santan serta air ke dlm periuk masak hingga mendidih.Kemudian msukkan sayur dan masak hingga sayur empuk.Masukkan garam dan perasa.
  4. Dah siap.

Bagaimana? Mudah bukan? Itulah cara menyiapkan Masak lemak pucuk labu yang bisa Anda praktikkan di rumah. Selamat mencoba!

Anda mungkin menyukai siaran ini

Link copied to clipboard.