Bagaimana Menyiapkan Pucuk Paku Masak Lemak Anti Gagal

Pucuk Paku Masak Lemak

Lagi mencari ide Bagaimana Membuat Pucuk Paku Masak Lemak Anti Gagal yang unik?, Cara Gampang Menyiapkan Pucuk Paku Masak Lemak, Lezat Sekali memang saat ini sedang banyak dicari oleh teman-teman disekitar kita mungkin salah satunya sobat. para netizen memang sudah terbiasa menggunakan internet di ponsel untuk mendapatkan informasi gambar untuk dijadikan contoh. Dipostingan Kali ini saya akan sharing tutorial cara menyajikan Cara Gampang Menyiapkan Pucuk Paku Masak Lemak yang Menggugah Selera untuk menyiapkannya memang tidak terlalu sulit namun tidak gampang juga. Kalau keliru mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan bahkan tidak sedap. Padahal Pucuk Paku Masak Lemak yang enak selayaknya mempunyai aroma dan cita rasa yang bisa memancing selera kita.

Banyak hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Pucuk Paku Masak Lemak, mulai dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, sampai cara membuat dan menyajikannya. Tak perlu pusing jika mau menyiapkan Pucuk Paku Masak Lemak enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini mampu menjadi suguhan spesial. Selanjutnya merupakan gambar mengenai Pucuk Paku Masak Lemak yang dapat kamu jadikan inspirasi.

Adapun jumlah porsi yang bisa dihidangkan untuk membuat Pucuk Paku Masak Lemak adalah 2-3orang. Jadi pastikan porsi ini cukup untuk dihidangkan untuk anda sendiri maupun keluarga tersayang.

Untuk tambahan, waktu yang diperlukan dalam memasak Pucuk Paku Masak Lemak diperkirakan sekitar 35minit.

Baca Juga

Di bawah ini ada beberapa tips dan trik praktis dalam mengolah Pucuk Paku Masak Lemak yang siap dikreasikan. Anda bisa membuat Pucuk Paku Masak Lemak menggunakan 8 jenis bahan dan 3 langkah pembuatan. Berikut ini cara untuk membuat hidangannya.

347/2021/RoadTo1k/1042 Sebenarnya banyak minggu dah hakak dok masak menu luar negara. Hakak mula perasan suami dah kurang nak makan sangat dah😅. Jadi hari ni kita kembali semula ke Malaysia dengan masakkan pucuk paku masak lemak. Menu ringkas je. Pekena pulak dengan ikan pekasam. Memang puas hati tengok suami makan hari ni. Alhamdulillah😊 . Beginilah nasib selagi cabaran rentas negara ni tak habis😂. Ni pun banyak resipi tak taip lagi. List nak kena masak pun masih banyak lagi. Harap segalanya dipermudahkan hendaknya. Dan harap suami hakak pun bertabahlah hadap ketentuan hidup ini🤭. Aamiin 🥰

Bahan-bahan dan bumbu yang diperlukan untuk menyiapkan Pucuk Paku Masak Lemak:

  1. 1 ikat pucuk paku (dipotong)
  2. 1 liter air
  3. 1 biji bawang besar (dihiris kasar)
  4. 7 biji cili padi merah
  5. 1 genggam ikan bilis
  6. 1 sudu besar serbuk kunyit
  7. 1 kotak santan (200ml)
  8. 1 sudu besar garam

Langkah-langkah membuat Pucuk Paku Masak Lemak

  1. Masukkan semua bahan ke dalam periuk (kecuali santan dan garam). Masak sehingga mendidih.
  2. Masukkan santan dan perasakan dengan garam. Kacau sebati dan didihkan seketika. Tutup api.
  3. Sedia untuk dihidangkan. Selamat mencuba 😊

Terima kasih telah menggunakan resep yang kami tampilkan di halaman ini. Besar harapan kami, olahan Pucuk Paku Masak Lemak yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan hidangan yang enak untuk keluarga/teman maupun menjadi ide bagi Anda yang berkeinginan untuk berbisnis kuliner. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!

Anda mungkin menyukai siaran ini

Link copied to clipboard.