Langkah Mudah untuk Menyiapkan Liwet (panci kastrol) Anti Gagal
Mencari idea untuk resipi Liwet (tin) yang unik? Sekarang ini resipi Liwet (dulang pembakar) yang sempurna telah dicari oleh sesetengah orang di sekeliling kita, anda boleh menjadi salah seorang daripada mereka. Orang ramai telah menggunakan Internet di telefon bimbit untuk mendapatkan maklumat tentang imej yang boleh digunakan sebagai inspirasi. Baiklah, kali ini saya akan berkongsi pengajaran tentang cara membuat resipi Liwet (mangkuk) yang Ngiller buat supaya tidak rumit dan mudah. Jika dikendalikan secara tidak betul, hasilnya akan menjadi tidak memuaskan dan tawar. Malah, levit (hidangan roti) yang lazat harus mempunyai rasa dan aroma yang boleh membangkitkan selera anda.
Ada beberapa perkara yang mempengaruhi rasa lewis (deep fryer) sedikit lagi, daripada jenis bahan, pilihan bahan segar, cara pemprosesan dan penyajian. Jangan risau jika anda ingin memasak Leviticus (hidangan roti) yang lazat di rumah, kerana jika anda sudah tahu helahnya, hidangan ini boleh menjadi satu hidangan. Seterusnya ialah gambar levetta (periuk) yang boleh dijadikan idea.
Berikut adalah beberapa cara mudah dan praktikal untuk menggunakan Liwet (hob) yang telah siap. Anda boleh menyediakan Liwet (dulang pembakar) dengan 16 bahan dan 6 langkah memasak. Begini cara memasak hidangan.
Bismillah Ikut meramaikan, posbar komuniti bogor, topik kali ni kecik je, saya buat copy uprit berdua saja, tapi kali ni ngeliwet guna periuk, biasa guna Magicom, mangkuk mak beli, malu pakai nasi. liwet in go kitcen book Ni rezeki utama dewi ada tutorial dan alhamdulillah boleh guna kuali. #ComboNgabibita_LiwetanAsyik #CookpadCommunity_Bogor #SemuaTentangIbu #DariPengenJadiBisa # PejuangGoldenApron2
Baca Juga
Bahan-bahan dan rempah ratus yang diperlukan untuk menyediakan susu (balang):
- 1/2 cawan beras
- 300 ml air
- 1 ekor ikan masin bersama cili
- 30 GT terry (pilihan)
- 2 batang limau
- 2 paun daun bay
- 3 biji bawang, dicincang halus
- 4 kembang kol merah
- 1/2 sudu teh sup serbuk
- Pilihan
- goreng bayam
- retak
- Temp goreng
- tauhu goreng
- Bahan mentah Syeikh Gandari
- lapan
Langkah-langkah untuk menyediakan levetta (tin)
- Bilas beras, masukkan ke dalam periuk dan ketepikan. Basuh masalah, rendam ikan bilis liar dalam air panas dan bilas.
- Tumis ikan bilis bidang hingga naik bau, ketepikan, dengan sedikit minyak. Angkat longkang, minyak yang digunakan untuk menggoreng, jangan dibuang, tumis bawang besar dalam minyak hingga naik bau, kemudian masukkan ke dalam periuk yang sudah ada nasi, masukkan air daun salam dan magnolia. Masukkan air rebusan kering, gaul rata, kemudian masak dengan api besar, kacau, hingga airnya sejat.
- Masukkan kawasan dan semua cili api, tutup kuali, kecilkan api dalam kuali dan masak selama 15 minit lagi, kacau selama 15 minit, tutup api, tutup kuali dan biarkan bertutup.
- Kami sedang menunggu untuk disiapkan secara langsung.
- Buat juga sampel Gandari.
- Hidang panas-panas sejurus semuanya siap..lebih sedap dihidangkan di atas daun pisang untuk dimakan bersama keluarga atau rakan-rakan, duduk beratur dari hujung ke hujung daun pisang...mempesonakan keterujaan...
Terima kasih kerana membaca resipi yang pasukan kami bentangkan di halaman ini. Kami berharap Liwet (dulang masakan) yang ringkas di atas dapat membantu anda menyediakan hidangan yang lazat untuk keluarga / rakan anda, serta memberi inspirasi kepada mereka yang ingin memulakan perniagaan kulinari. Cubalah dengan baik!