Resep Nasi Liwet yang Lezat Sekali

Hidung hidup

Mencari Inspirasi Betapa mudahnya untuk membuat nasi unik Liwet yang lazat? Kali ini betapa mudahnya memasak nasi melawan penolakan Liwet, ramai orang di sekeliling kita yang mencari, mungkin salah seorang daripada anda. orang sudah biasa menggunakan internet pada telefon bimbit, contohnya untuk melihat data imej. dan kali ini saya akan kongsikan langkah-langkah bagaimana untuk membuat cara yang mudah untuk menjadikan hidung yang sempurna hidup tidak sukar dan tidak mudah. Jika diproses secara tidak betul, hasilnya akan menjadi tidak memuaskan malah tawar. Walaupun Nasi Livet yang lazat harus mempunyai aroma dan rasa yang membangkitkan selera.

Terdapat banyak perkara yang mempengaruhi rasa Nasi Liwet pada tahap yang berbeza-beza, pertama dari jenis bahan, kemudian dari pilihan bahan segar hingga cara diproses dan dihidangkan. Jika anda ingin menyediakan Nasi Livet yang lazat di mana sahaja anda berada, jangan risau, kerana jika anda sudah tahu semua caranya, maka hidangan ini boleh menjadi hadiah yang sangat istimewa. Di bawah adalah gambar Nasi Livet yang boleh anda jadikan idea.

Baiklah, kali ini kita akan cuba, jom masak Nasi Livet di rumah. Terima kasih kepada bahan-bahan yang mudah, hidangan ini boleh berguna untuk menjaga kesihatan seisi keluarga. Anda boleh menyediakan Nasi Livet menggunakan 10 jenis bahan dan 4 peringkat memasak. Cara memasak makanan.

Masih sangat baik tanpa ikan.

Baca Juga

Bahan-bahan dan rempah ratus yang diperlukan untuk membuat Nasi Livet:

  1. 1 liter beras
  2. 1 auns ikan bilis dicincang
  3. Lada cayenne
  4. 4 mentol
  5. 3 ulas bawang putih
  6. serai secukup rasa
  7. salam tinggalkan rasa
  8. gula + garam + roiko
  9. minyak sayuran secukup rasa
  10. air secukup rasa

Langkah-langkah membuat Nasi Livet

  1. Bilas beras sehingga bersih, kemudian toskan airnya (bilas dalam mangkuk nasi terus di atas dapur).
  2. Cincang bawang merah dan putih (pastikan kulitnya dikupas 😁), kemudian kupas daun salam dan limau, kemudian tumbuk limau.
  3. Goreng ikan bilis, tetapi jangan terlalu banyak, dan angkat.
  4. Tumis bawang merah putih, kemudian masukkan daun salam dan lada serai, kemudian masukkan ikan bilis yang telah digoreng, masukkan air sama banyak dengan air masak nasi, masukkan gula + garam + roiko dalam periuk nasi, kemudian rasa, periksa. kalau sedap tuang terus. masukkan beras yang telah dibasuh, akhir sekali dalam semangkuk nasi dan jangan lupa cincang, biarkan mendidih 😁

Terima kasih kerana membaca resipi pasukan kami di sini. Kami berharap penyediaan Nasi Livet yang ringkas di atas dapat membantu anda menyediakan hidangan yang lazat untuk keluarga atau rakan-rakan atau memberi inspirasi kepada anda untuk memulakan perniagaan kulinari anda sendiri. Cubaan yang bagus!

Anda mungkin menyukai siaran ini

Link copied to clipboard.