Resep Biskut Tawar Sambal, Menggugah Selera

Biskut Tawar Sambal

Anda sedang mencari ide Bagaimana Menyiapkan Biskut Tawar Sambal Anti Gagal yang unik?, Bagaimana Membuat Biskut Tawar Sambal Anti Gagal memang saat ini sedang banyak dicari oleh masyarakat disekitar kita mungkin salah satunya sobat. para netizen memang sudah terbiasa menggunakan internet di gadget untuk mendapatkan informasi gambar untuk dijadikan ide. dan kali ini saya akan berbagi panduan cara menyajikan Resep Biskut Tawar Sambal Anti Gagal untuk membuatnya memang tidak terlalu sulit namun tidak gampang juga. Kalau keliru mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan bahkan tidak sedap. Padahal Biskut Tawar Sambal yang enak selayaknya memiliki aroma dan cita rasa yang bisa memancing selera kita.

Ada beberapa hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Biskut Tawar Sambal, pertama dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, sampai cara membuat dan menghidangkannya. Tak perlu pusing jika hendak menyiapkan Biskut Tawar Sambal enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini bisa jadi sajian istimewa. Berikutnya adalah gambar mengenai Biskut Tawar Sambal yang dapat Anda jadikan inspirasi.

Adapun jumlah porsi yang bisa dihidangkan untuk membuat Biskut Tawar Sambal adalah 6 orang. Jadi pastikan porsi ini cukup untuk dihidangkan untuk anda sendiri maupun keluarga tersayang.

Untuk tambahan, waktu yang diperlukan dalam memasak Biskut Tawar Sambal diperkirakan sekitar 10minit.

Baca Juga

Nah, kali ini kita coba, yuk, kreasikan Biskut Tawar Sambal sendiri di rumah. Tetap berbahan sederhana, hidangan ini dapat memberi manfaat dalam membantu menjaga kesehatan tubuh kita. Anda bisa membuat Biskut Tawar Sambal menggunakan 8 bahan dan 5 langkah pembuatan. Berikut ini cara untuk menyiapkan hidangannya.

#cooksnap #goldenapron2020 Biskut Tawar Sambal ni rasa macam biskut kapal terbang timbang kilo.Sedap betul....terima kasih Julia ALeen Aireish resipi simple tapi sedap ni...seronok makan macam jajan...

Bahan-bahan dan bumbu yang digunakan dalam pembuatan Biskut Tawar Sambal:

  1. 250 g Biskut Tawar saiz kecil
  2. 30 g pes sambal tumis serbaguna Maggi
  3. 2 sudu besar gula
  4. 1 sudu besar sos cili
  5. 1 sudu teh Maggi Cukup Rasa
  6. Segenggam ikan bilis tumbuk
  7. 2 sudu besar minyak
  8. 2 sudu besar air

Cara membuat Biskut Tawar Sambal

  1. Sediakan bahan-bahan
  2. Panaskan minyak.Masukkan ikan bilis yang sudah ditumbuk.Kacau seketika dan masukkan pes sambal tumis serbaguna Maggi bersama cili sos dan Maggi Cukul Rasa
  3. Masukkan gula dan kacau sebati.Boleh juga masukkan dua sudu air jika sambal terlalu pekat.
  4. Masukkan biskut tawar dan kacau sehingga sambal mesra dengan biskut.
  5. Biskut Tawar Sambal siap.

Terima kasih telah menggunakan resep yang tim kami tampilkan di halaman ini. Besar harapan kami, olahan Biskut Tawar Sambal yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan hidangan yang menarik untuk keluarga/teman ataupun menjadi ide dalam berjualan makanan. Selamat mencoba!

Anda mungkin menyukai siaran ini

Link copied to clipboard.